Alakul Merkel magyarországi programja

A szegedi egyetem díszdoktorává avatják, de erre is a fővárosban kerül sor.

BuL
2015. 01. 29. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újszászi Ilona közölte, az elismerés adományozását az intézmény három kara – a Természettudományi és Informatikai Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar – kezdeményezte 2013 februárjában.

Angela Merkel „az európai integráció megvalósításában végzett felelős és kiemelkedő gyakorló politikusi tevékenységéért, a német–magyar történelmi, művelődési, tudományos és gazdasági kapcsolatok előmozdításáért, a példaértékű környezetvédelmi és családvédelmi politika kialakításáért, a tudomány magas szintű műveléséért és támogatásáért, valamint a nemzetközi színvonalú oktatás – különösen pedig a felsőoktatás – kiemelt támogatásában végzett munkájáért” nyerte el a Szegedi Tudományegyetem doctor honoris causa kitüntető címét.

A díszdoktorrá avatási ünnepségnek az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem ad otthont.

A látogatás részleteiről ITT olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.