Aljas módszerekkel verik át a bűnszervezetek az idős embereket

Eurómilliókat csalnak ki trükkös lopásokkal nemzetközi bűnszervezetek idősektől Európában.

MNO
2015. 01. 03. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szombati számában ismertetett felmérés alapján csak az úgynevezett unokatrükkel – amikor például unokájuk elrablására hivatkozva kényszerítik fizetésre az idős embereket – 7500 ilyen esetben 75 millió eurót zsákmányoltak a bűnözők Európában 2010 és 2012 között.

A felmérés megállapítása szerint az idős emberek kifosztása az esetek többségében nem alkalom szülte csalás. „Komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező bűnszervezetek állnak az ügyek mögött” – áll a jelentésben.

Az Europol készített egy fényképalbumot azok fotóival és adataival, akiket idős emberek kifosztására szakosodott bűnszervezetek tagjaiként azonosítottak, a 900 fotó között azonban magyar elkövető nincs.

A lap szerint ennek oka, hogy az idős emberek sérelmére elkövetett csalások a tagállamok többségében – köztük Magyarországon is – nem tartoznak a kiemelt bűncselekmények közé, azokat egyedi ügyekként kezelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.