Bajnai kiszáll, Szigetvári maradhat

Úgy tűnik, végleg hátat fordít a politikának Bajnai Gordon – értesült a Magyar Nemzet.

Bákonyi Ádám
2015. 01. 23. 4:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, miután az Együtt áprilisban csupán három mandátumot szerzett, így frakciót sem tudott alakítani, a miniszterelnöki ambíciókat dédelgető Bajnai már be sem ült az Országgyűlésbe. Szeptemberben pedig pártja jelentette be, hogy egykori alapítójuk a döntően nyugdíj-megtakarítások közcélú beruházásokba befektetésével foglalkozó, francia hátterű multinacionális cég, a Meridiam operatív ügyvezetője lesz, az Együttet pedig az országos párttanács elnökeként hosszú távú, stratégiai tanácsokkal segíti majd.

A pártban ugyanakkor már a januári első elnökségi ülés után megkezdődött a jelölési folyamat, amelynek részleteiről Szigetvári Viktor lapunknak nem kívánt tájékoztatást adni. Az Együtt ügyvezető társelnöke csupán annyit közölt, ő kapott elnöki jelölést, amit el is fogadott. Szerinte az Együttet  mint a legfiatalabb ellenzéki pártot meg kell erősíteni, a civil szerveződésekkel pedig – azok önállóságát tisztelő módon – partnerséget kell kiépíteni.

Az Indexnek nemrég adott interjújában Juhász Péter társelnök egyértelművé tette, hogy nem gondolkodik az induláson, s örülne, ha Szigetvári maradna a vezető. A Bajnai Gordonnal jó kapcsolatot ápoló Szelényi Zsuzsannát, illetőleg Pápa Leventét viszont esélyes elnökaspiránsként emlegették korábban. Az Együtthöz közel álló forrásaink szerint Szigetvári Viktor az utóbbi időben rendszeresen, akár naponta is elnökségi ülés elé visz mindenféle fajtájú és súlyú ügyet. Így kevesebb lehetőség adódik az egyéni szereplésekre, az álláspontok kialakításáért, döntésekért pedig közös a felelősség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.