Beperelte Horváth Andrást Vida Ildikó

Jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt 3 millió forintra perli a NAV-elnök a volt adóellenőrt.

VZ
2015. 01. 22. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth András az ATV Start című reggeli műsorában beszélt erről. Elmondta, szerinte az amerikai kitiltási ügy ráerősített az ő korrupciós vádjaikra, ezért kezdődtek meg az André Goodfriend elleni eljárásokkal párhuzamosan a „támadások” ellene és az általa gründolt Korrupcióellenes Szövetség tagjai ellen is – nyilatkozta a volt NAV-os az ATV-ben, aki ennek tudta be azt, hogy ellenük polgári peres eljárást kezdeményeztek jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma szerdán közölte, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai kollégájától, John Kerrytől hiába kérte, nem vonják vissza a magyar belpolitikában igen aktív Goodfriend diplomáciai mentességét, pedig ez – ahogy Magyar Levente külügyi államtitkár is rámutatott – lehetővé tette volna, hogy az amerikai követtanácsos a magyar igazságszolgáltatás előtt feleljen a nyilvánosság előtt tett kijelentéseiért, és bemutathassa az általa hajtogatott korrupcióra vonatkozó bizonyítékait.

Ismert, az ügyvivő ellen Vida Ildikó azért tett korábban feljelentést, amiért az egy interjúban – Vida nevének említése nélkül, de egyértelműen utalva rá és az Egyesült Államokból kitiltott öt magyar köztisztviselőre – kijelentette: „Úgy hisszük, vannak olyan kormányalkalmazottak, akik korrupt cselekményekben vesznek részt.”

Azonban így az egész eljárás lehetetlenné vált, Magyar közölte: mivel minden jogi lehetőséget kimerítettek, az ügyet lezártnak tekintik. Az államtitkár egyébként reményének adott hangot, hogy az új amerikai nagykövet, Colleen Bradley Bell segít az együttműködő dialógus kialakításában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.