Bíróság elé állítják Balogh Józsefet

Fülöpháza független polgármesterének súlyos testi sértés miatt kell felelnie.

MNO
2015. 01. 27. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a fülöpházi polgármester első tárgyalási napja május 13-án lesz. Balogh József, a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint 2013. április 28-án ittasan súlyosan bántalmazta élettársát. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, Balogh József élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit. Balogh József később beismerő vallomást tett. Az eset után a Fidesz kizárta a pártból a polgármestert, aki 2010-ben a Fidesz–KDNP jelöltjeként lett a település vezetője.

A történtek ellenére a fülöpháziak 2014-ben újraválasztották Baloghot, aki ezúttal függetlenként indult. A polgármester 2014. októberben kérelmet nyújtott be, hogy közvetítői eljárásban ítéljék meg cselekményét, elkerülve a büntetőeljárást, a Kecskeméti Járásbíróság azonban elutasította a kérését, így a polgármesternek a vádlottak padjára kell ülnie. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért Baloghra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.