Félévkor szüntettek meg egy középiskolát

A kormányhivatal oktatási főosztálya megjelölte azokat az iskolákat, amelyek a tanulókat át tudják venni.

MA
2015. 01. 20. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta: a kormányhivatal oktatási főosztálya a kedd reggel tett bejelentés után megjelölte azokat az iskolákat, amelyek azonos képzési profillal rendelkeznek és a tanulókat át tudják venni. Így a három megyében – Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok – élő mintegy 750 diák a második félévet tucatnyi állami és nyolc nem állami fenntartású iskolában kezdheti meg.

A szakember elmondta: a kijelölt iskolák nem tagadhatják meg a hozzájuk jelentkezők felvételét, de a szülők és a tanulók dönthetnek arról, hogy a kijelölt iskolákban folytatják-e a tanulmányokat, vagy – a szabad iskolaválasztás jogával élve – más intézménybe jelentkeznek át.

Az Esély a Hátrányos Helyzetűekért Közhasznú Alapítvány két iskolát működtetett Szegeden. A szintén fenntartásukban álló Rogers Gimnáziumról egyelőre nem született kuratóriumi döntés – mondta el Juhász Tünde.

A két intézményben Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint ezeregyszáz diák tanult, mintegy kétharmaduk felnőttképzésen vett részt, a tanköteles korúak száma pedig száz.

A megszűnés indoka az, hogy az intézmények állami támogatását tavaly októberben felfüggesztették. A most megszüntetett iskolában öt főállású pedagógus tanított, mellettük pedig félállásban dolgozó és óraadó tanárok oktattak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.