Fidesz: A baloldal semmit nem változik

A Fidesz szerint amikor a baloldalnak lehetősége volt rá, nemhogy nem csökkentette, hanem háromszorosára emelte a gáz árát.

VZ
2015. 01. 19. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn ezt arra reagálva közölte, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese bejelentette: a zuhanó világpiaci árak miatt áprilistól a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig 20 százalékos gázár-, valamint 10 százalékos áramdíj- és távhőárcsökkentést javasolnak.

Hasonlóan nyilatkozott a DK-s Molnár Csaba is, aki szerint a kőolaj és a földgáz világpiaci árának csökkenése a piaci viszonyok között tenné lehetővé a gáz és a távfűtés árának 20-30 százalékos csökkentését.

A Fidesz MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az MSZP kormányzása alatt a magyar családok fizették Európa legmagasabb gázárát. „A baloldal semmit sem változik – így a kormánypárt közleménye –, még ma is a rezsicsökkentés ellen és a külföldi szolgáltatók üzleti érdekeiért harcol.”

Hozzátették: a baloldali képviselők közül többen nemmel szavaztak, amikor a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedésekről döntött a parlament.

Emlékeztettek arra, a Fidesz vezette kabinet 2013-tól mintegy 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát, ennek köszönhetően mintegy 350 milliárd forinttal több marad a családok zsebében. Ezzel szemben a baloldali pártok semmit nem tettek akkor, amikor övék volt a kormányzás – hangsúlyozták.

A Fidesz szerint a sorozatos rezsicsökkentésekkel mára elérték, hogy Európában a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is.

Közölték: idén létrehozzák a nemzeti közműszolgáltatót, amely segíteni fogja a rezsicsökkentés fenntarthatóságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.