Földrengés volt Szécsénynél

A Richter-skála szerinti 3,9 erősségű rengést a lakosság is érezte, folyamatosan érkeznek a hívások a katasztrófavédőkhöz.

BLM
2015. 01. 01. 8:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel elmondta: 7.45-kor volt a földrengés, amelyet a lakosság is érzett. Sérültről nincs tudomásuk, de folyamatosan érkeznek a hívások a megyei katasztrófavédelem ügyeletére.

Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés – tájékoztatott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság szóvivője. Angyal Eszter – pontosítva az OKF korábbi tájékoztatását – elmondta: a Richter-skála szerint 3,9-es erősségű földrengés epicentruma a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérése szerint Iliny község közelében, Szécsény és Balassagyarmat között volt, 7 óra 43 perckor. A földrengést a lakosság is érezte, folyamatosan érkeznek a bejelentések.

A katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei a nap folyamán helyszíni szemlét tartanak a térségben található víztározók gátjainál, a veszélyes üzemeknél, a köz- és a vasúti közlekedés, valamint a távhő, víz-, gáz-, áramszolgáltatás esetleges meghibásodásainak feltárására – tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.