Így fogadta az ellenzék az év első kisbabáját

Gyurcsányék felvették a Rikárdó nevet, Novák Előd kirekesztő, míg Szanyi Tibor nyomdafestéket nem tűrő bejegyzést tett közzé a „Rikárdó-ügy” kapcsán.

VZ
2015. 01. 03. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első újszülöttje a makói Rikárdó volt, aki 23 éves édesanyja harmadik gyermekeként január elsején, 0 óra 1 perckor született.

A Jobbik alelnöke, Novák Előd a hírre reagálva Facebook-oldalán azt írta, „a Rikárdók mellett a magyarok is szaporodnak”, erre válaszul Gyurcsány Ferenc, és a DK-sok Facebook-oldalaikon képletesen felvették a Rikárdó keresztnevet. Szanyi Tibor pedig – szintén a közösségi oldalon – személyeskedő, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, „anyázva” üzent a Jobbik alelnökének.

A Demokratikus Koalíció szóvivője elhatárolódott az MSZP EP-képviselőjének bejegyzésétől, Gréczy Zsolt a Hír TV-nek azt nyilatkozta, nem ért egyet Szanyi megnyilatkozásával. „Egy európai parlamenti politikus más módját is választhatná a tiltakozásnak, még akkor is, ha az indulat jogos.”

Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja nehezményezte, hogy az a Demokratikus Koalíció igyekezett most szolidaritást mutatni a romákkal, amely korábban Miskolcon a cigányozó Pásztor Albertet indította polgármesterjelöltnek. Mint mondta, Szanyi Tibor magát minősítette amikor a Gój motorosokat meghívta Strassbourgba, illetve Brüsszelbe, úgyhogy Szanyi, aki európai uniós közpénzből utaztatta a szélsőjobboldalt, most elég furcsa, hogy a szélsőjobboldal ellen uszít.

Szanyi a posztot azóta egyébként törölte a közösségi oldalról, Nováké még elérhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.