Itthagyja hazánkat a Baumax

A vállalat a közleményében úgy fogalmaz, hogy ezentúl teljes figyelmével az ausztriai, csehországi és a szlovákiai piacra kíván koncentrálni.

MD
2015. 01. 21. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat a közleményében úgy fogalmaz, hogy ezentúl teljes figyelmével az ausztriai, csehországi és szlovákiai piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat az új értékesítési koncepcióra átállítani – írja a portál.

Az új értékesítési koncepciót a Baumax 2014 októberében mutatta be, amelyre az osztrák, cseh és szlovák áruházak 2015 őszén állnak át. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb, a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell. Ez azt jelenti, hogy a Baumax visszavonul a magyar piacról – idézi a közleményt a Hvg.hu.

„Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk, és Magyarországtól el kell búcsúznunk” – nyilatkozta Michael Hürter, a társaság igazgatótanácsának elnöke.

A portál azt írja, hogy a tizennégy áruházat áprilisig bezárják, és a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, ennek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait az XXXLutz bútorlánc veszi át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.