Kaposvár ingyenessé tenné az elkerülő utat

A kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét nem tartják indokoltnak a város és a megye vezetői.

MD
2015. 01. 07. 22:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szerdai kaposvári sajtótájékoztatón az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szita Károly (Fidesz–KDNP), a város polgármestere, elismerve az új e-matrica rendszer előnyeit, kijelentette: Jakó Gergellyel (Fidesz–KDNP), a megyei közgyűlés elnökével és Gelencsér Attila (Fidesz) országgyűlési képviselővel közösen azzal a javaslattal keresik meg Seszták Miklós minisztert, hogy mérlegelje a helyi szempontokat, és vegye ki a fizetős szakaszok közül a kaposvári elkerülő utat.

Jakó Gergely a megyei e-matrica rendszer mellett érvelve elmondta, hogy a Balaton déli partján közlekedők 5000 forintért használhatják egész évben az M7-es autópálya somogyi szakaszát, ami a szezonban nagy forgalom alól mentesíti a déli parti településeket.

Gelencsér Attila kitért arra is, hogy olcsóbbá válik a Kaposvár és a főváros közötti közlekedés, hiszen eddig évi mintegy 43 ezer forintba került a matrica, most viszont négy megyére 20 ezer forintot kell fizetni ezért. A kaposvári elkerülő fizetőssé tétele viszont jelenleg valóban nem indokolt – tette hozzá.

Szerdán, még a tájékoztató előtt az MSZP kaposvári elnöke, Pintér Attila azt közölte az MTI-vel, hogy ha Szita Károly és Gelencsér Attila nem tesz érdemi lépést a 61-es út elkerülő szakaszán Kaposvár számára „indokolatlanul, diszkriminatívan és méltánytalanul bevezetett” útdíjfizetési kötelezettség megszüntetéséért, akkor a város január 22-i ülésén maga kezdeményezi, hogy a közgyűlés forduljon a kormányhoz és a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.