Keményen helyre tették a Tescót a civilek

A Tesco kérjen tanácsot, ha egyedül nem megy a bolt; a bezárt üzleteik helyett pedig magyar boltoknak kéne nyílniuk.

MNO
2015. 01. 14. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a 222-ből 13 üzlet bezárása azonban azt igazolja, hogy a 209 nyitva maradó üzlet „vígan nyereséges”. A magyar vásárlókat elgondolkodtatja, hogy vajon miért mutat két éve veszteséget 209 nyereségesen működő bolt mellett a Tesco mérlege – tették hozzá.

Ezért, mint írták a civilek, javasolják a Tesco szakmai vezetésének, hogy sikeres működésük érdekében kérjenek szakmai útmutatást a konkurens külföldi és magyar élelmiszer-kereskedelmi láncoktól. Emellett „a CÖF-CÖKA levelezői tanácsolják a magyar vásárlóknak, hogy ne vásároljanak olyan üzletláncban, ahol a tőlük beszedett árrést kreatív könyveléssel el lehet költségelni. A nyereségadót megkerülő cég burkolt áremelést hajt végre azzal, hogy a magyar költségvetésbe nem fizet nyereségadót. Az általa hivatkozott multiadó és az élelmiszer-felügyeleti díj a töredékét sem képezheti a közel 700 milliárd forintos forgalomból reálisan képződő nyereségnek” – mutattak rá.

„Támogatóink javasolják a magyar üzletláncoknak, hogy bocsássanak ki magyar állampolgároknak szóló részvényeket, ezzel befektetési tőkét szerezve, majd új üzletek nyitásával pótolják a Tesco bezárt üzleteit. A részvénytulajdonos magyar állampolgárok bizonyosan a magyar üzletláncok vásárlói lesznek” – zárták közleményüket.

Ismert, a Tesco a héten jelentette be, hogy tizenhárom magyarországi egységét bezárja, a lépés körülbelül 500 munkavállalót érint, amiért a cég állítólag a kormány intézkedéseire hivatkozik. Ez ellen a kormány mellett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is tiltakozott. Az érdekvédelem közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tesco a magyar kormányra hárítja át a boltbezárások felelősségét. Eközben sokszor csak papíron veszteségesek a magyarországi hipermarketek – állította a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a szervezet elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.