Kizárták a gólyatábori erőszakoló ügyvédjét

Bűnpártolással gyanúsítják a fonyódligeti ügy védőjét.

2015. 01. 19. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárta a rendőrség a gólyatáboros erőszakoló ügyvédjét az eljárásból – írja a Sonline.hu. A védő, Jegesy András kaposvári ügyvéd – aki egyben a kaposvári szocialista politikus, Lamperth Mónika férje – bűnpártolás gyanújába keveredett, mert a letartóztatott védence arra kérte, hogy hozza el a személyes holmiját az ELTE Tanítóképző- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborából.

Mint ismert, a rendezvény fotósát azzal gyanúsítják, hogy tavaly szeptemberben megerőszakolt egy fiatal diáklányt, a történteket pedig fényképeken is megörökítette, amivel később feltehetően zsarolni akarta áldozatát.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott az ügyről, és az ügyvéd sem árulta el, pontosan mit hozott volna el a táborból, és az valóban bizonyítéknak számít-e.

Ha igen, a védőnek a szakmai következményekkel is szembe kell néznie: ezért ki nem zárják az Ügyvédi Kamarából, de fegyelmi vétségben bűnösnek találhatják, amiért pedig vélhetően pénzbüntetés járhat majd. A nemi erőszak ügyében a rendőrség még januárban lezárhatja a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.