Komoly fennakadásokat okoz a havazás

A Pilis magasabban fekvő útjain autók, buszok és kamionok is elakadtak. A hétvégén folytatódik a télies idő.

MA
2015. 01. 29. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök este az MTI-nek elmondta: megindultak a vonatok Sárszentmihály és Székesfehérvár között, ahol korábban nem közlekedtek a havazás miatt. A Budapest–Székesfehérvár-vonalon, ahol délután 30-40 percet késtek a vonatok, csökkentek a késések.

Csütörtök este a budapesti vonalakon hókészültséget rendelt el a MÁV.

A Budapest–Veszprém-vonalon 20-30 percesre csökkentek a kora este még egy-másfél órás késések – közölte.
Harminc-negyven perc késésre kell számítaniuk viszont az utasoknak a Dunakanyarban, a Budapest–Vác–Szob- és a Budapest–Veresegyház–Vácrátót-vonalon, valamint a Budapest–Hatvan- és a Budapest–Újszász–Szolnok-vonalon.
Győr, Pápa és Celldömölk térségében már csak kisebb késések fordulnak elő.

Kavalecz Imre elmondta azt is, hogy a délutáni székesfehérvári torlódások miatt a Budapest–Szombathely közötti gyorsvonatok még jelentős, egyórás késéssel közlekednek.

Újra járható a 82-es főút, amelyet délután le kellett zárni a Veszprém megyei Gézaháza közelében, mert az erős havazás miatt körülbelül harminc kamion elakadt – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A kamionok a főút 29-es kilométerénél akadtak el, a teljes útlezárás a műszaki mentés befejezéséig tartott.

Ugyancsak a 82-es úton a 10-es és 11-es kilométer között, Eplény térségében késő este elakadt egy nyerges vontató.

A katasztrófavédelem Veszprém megyei szóvivője, Csépányi-Barczi Petra tájékoztatása szerint a 8-as és 82-es főúton este feloldották az erős havazás miatt a 7,5 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárművekre délután elrendelt korlátozást, így újra közlekedhetnek a teherautók Veszprém megyében.

Pest megyében főként a Pilis magasabban fekvő útjain okoz gondokat a havazás: a jeges, csúszós szakaszokon autók, buszok és kamionok is elakadtak, többször a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk – közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a legtöbb jármű, közöttük kilenc távolsági busz Budakeszi és Páty között akadt el, és hosszú sor várakozik arra, hogy a sószóró megtisztítsa a meredek utat.

A hétvégén folytatódik a télies idő: többfelé várható havazás, és hidegre is készülni kell. Helyenként mínusz 9 Celsius-fokig hűlhet a levegő, néhol még nappal is mínuszokra kell készülni – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.