Külön utakon Kunhalmiék

A budapesti szocialisták a II. vagy a XI. kerületbe költözhetnek a Jókai utcából, a székházat a párt továbbra is árulja vagy bérbe adná.

Katona Mariann
2015. 01. 09. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiköltözik a Jókai utcai székházból a budapesti MSZP – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint néhány héten belül, várhatóan februárban hagyják el a VI. kerületi pártszékházat és az országos vezetéstől külön, egy kerületi MSZP-irodában folytathatják a munkát. Több budai kerület is felmerült, ahová költözhetnek, ezek között van a II., illetve a XI. kerület is. Az új helyen fog majd összeülni a budapesti elnökség, ahogyan például a fővárosi párttanács is.

A budapesti MSZP alapvetően nem takar túl sok embert, mindössze néhány munkatársat érint a változás. Többen ugyanakkor eleve máshol is végzik feladataikat. A fővárosi elnök, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő is, ezért munkája egy részét a Képviselői Irodaházban intézi. Az ügyvezető alelnök Trippon Norbertnek is van máshol elfoglaltsága, Újpesten ugyanis önkormányzati képviselő, egyben a Fővárosi Közgyűlés tagja is.

A költözés hátterében az állhat, hogy az MSZP árulja vagy pedig bérbe adná a Jókai utcai székházát. Korábban a Népszabadság írt a székház elhagyásáról, mert a pártnak már túlzottan nagy terhet jelent az ingatlanra felvett svájcifrank-alapú hitel visszafizetése és a ma már túlságosan tágasnak számító épület fenntartása. A Jókai utcai épület működtetése havi 12-13 millió forintba kerül, tehát az évi 140-160 milliós kiadás felemésztheti az MSZP-nek járó éves költségvetési támogatás akár egyharmadát is.

Néhány hete arról szóltak a hírek, hogy a pártmunkát végzők átköltöznek a XII. kerületi Villányi úti konferencia-központba (decemberi országos pártértekezletét már ott tartotta az MSZP), a frakció mellett dolgozók pedig kizárólag a Képviselői Irodaházban folytatják a munkát. Tóbiás József pártelnök lapunknak adott interjújában elismerte, hogy eladnák vagy bérbe adnák a Jókai utcai székházat, ám – mint fogalmazott – „jelen pillanatban a Jókai utcai épület az MSZP székhelye”. Egyúttal azt is kijelentette, hogy a sajtóhírekkel ellentétben nem költöznek át a Villányi úti épületbe. A konferencia-központnak helyet adó hatszintes ingatlan egyébként a rendszerváltás előtt a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem székhelye volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.