M3: hétvégén folytatódik a felújítás

Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között szombaton és vasárnap pótlóbusz közlekedik.

HZS
2015. 01. 27. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a metrók rövidített útvonalon, Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között viszik az utasokat. A kimaradó megállóhelyek a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbusszal érhetők el. Az utolsó 3-as metróhoz biztosítják a megszokott csatlakozó felszíni járatokat, esetenként plusz buszindulásokkal.

Arról is tájékoztattak, hogy a BKV tavaly és idén mintegy 42 ezer méternyi elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki, ezért várhatóan június végéig – a március 14–15-ei és a május elsejei hosszú hétvégét kivéve – minden szombaton és vasárnap buszokkal pótolják a 3-as metrót egyes szakaszokon; a változó közlekedésről folyamatosan tájékoztatják az utasokat.

A BKK hangsúlyozta: a síncsere miatt megszűnnek a pálya leromlott állapota miatti sebességkorlátozások, rövidebb lesz a menetidő, és csökkennek a pályafenntartás költségei. A vállalat a síncserével a 3-as metró biztonságos közlekedését kívánja biztosítani a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.