Márciusban sztrájkolnak a tanárok?

Ha ezekben nem lesz változás, március–áprilisban jöhet a figyelmeztető sztrájk – jelezte Mendrey László.

Csókás Adrienn
2015. 01. 08. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Január 5-én megismételtük kérésünket. Öt napot várunk, nem többet. Ha megint válasz nélkül maradunk, nincs más lehetőségünk, mint előkészíteni a sztrájkot – fogalmazott. Kiemelte: a Kúria határozata szerint munkabeszüntetés idején a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kell gondoskodnia az elégséges szolgáltatások, vagyis az ügyelet biztosításáról. Mendrey a legfontosabb követelések között említette a pedagógusvégzettséggel nem rendelkező iskolai dolgozók bérének rendezését, a munkaterhek csökkentését, a fizetések minimálbérhez kötését. – Ha ezekben nem lesz változás, március–áprilisban jöhet a figyelmeztető sztrájk – jelezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.