Megérkezett az influenzajárvány

A múlt héten negyven százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten.

HZS
2015. 01. 21. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján olvasható összegzés szerint a harmadik héten a fővárosban és tizenhat megyében emelkedett, Heves és Vas megyében nem változott, Zala megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző hetihez képest.

A betegek száma Fejér és Pest megyében, valamint a fővárosban volt a legmagasabb, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Békés megyében pedig a legalacsonyabb. A közlemény szerint a betegek 19,5 százaléka gyermek, 41,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A harmadik héten a megbetegedések száma a 15-24 évesek körében volt a legmagasabb. A laboratóriumi vizsgálatok a legtöbb esetben az influenza A vírusát mutatták ki a beküldött mintákban.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerda délután azt írta a honlapján, hogy három megyében – Fejérben, Nógrádban és Tolnában – rendeltek el látogatási tilalmat. Fejér megyében péntektől kórházi látogatási tilalmat rendeltek el a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményének minden osztályán.

Nógrád megyében Balassagyarmaton, a Kenessey Albert kórház szintén látogatási tilalmat vezetett be a gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályon, valamint az újszülött részlegen.
Tolnában a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, valamint Szekszárdon, a megyei Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülött részlegén van látogatási tilalom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.