Megújult a Karolina Kórház

A 635 millió forintos fejlesztés új távlatokat nyit az intézmény számára.

MA
2015. 01. 22. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zombor Gábor kifejtette: az országban 160 egészségügyi intézményben 400 milliárd forint értékben zajlanak fejlesztések. A következő évben az lesz a feladat, hogy regionális szinten határozzák meg a vezetők azokat az együttműködési területeket és feladatokat, amelyek révén hosszú távon tudnak magas színvonalon működni – hívta fel a figyelmet. Hozzátette: ehhez kiváló alapot jelentenek a mosonmagyaróvári kórházban az elmúlt években mintegy kétmilliárd forint értékben megvalósult fejlesztések.

Nagy István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a folyamatosan fejlődő intézmény az ott élők biztonságát szolgálja.

Bertalan István, a kórház főigazgató-főorvosa elmondta, hogy a sürgősségi osztályt négyszázmillió forintból alakították ki. A cél az volt, hogy eleget tegyenek az egészségügyi reformban meghatározott úgynevezett egyenletes területi lefedettségnek, vagyis 15 percen belül kiérkezzen a beteghez a mentő, a kórházba érve pedig megfelelő színvonalú ellátást kapjon. Ennek része az is, hogy ha kell, 15-30 percen belül ct-vizsgálatot tudjanak végezni, amihez korszerű berendezést is beszereztek.

A betegellátás színvonalát növeli, hogy kiépítették az egykapus sürgősségi belépési rendszert, akadálymentesítették az épületet, és korszerűsítették az informatikai hálózatot.

A főigazgató-főorvos elmondta, hogy tavaly mintegy 25 ezer beteg fordult meg a szakambulanciákon, amelyek sürgősségi fogadóhelyekként is működtek. Az új osztályon naponta 40-50 betegre számítanak, akiket három szakorvos fog ellátni.

A rehabilitációs osztályt 235 millió forintból korszerűsítették: nyolcról tizennégyre nőtt a kórtermek száma, amelyekben egyidejűleg 54 mozgásszervi betegségben szenvedőt tudnak gyógyítani, és új eszközöket, például végtagmozgató berendezéseket szereztek be.

A sürgősségi osztály kialakítását és a rehabilitációs osztály korszerűsítését az Új Széchenyi-terv támogatta. A Karolina Kórház-Rendelőintézet 26 település mintegy 76 ezer lakosát látja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.