Orbán Viktor köszöntötte Szabó Istvánt

A református püspök tudósként és főpásztorként tekintélyt szerzett egyházának és Magyarországnak.

HZS
2015. 01. 28. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfői köszöntő szövegét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el az MTI-hez.
„Azt mondják, hogy a kezdetben mindig van valami varázslatos, a folytatásban viszont benne van annak a lehetősége, hogy kiteljesítsük mindazt, amit elkezdtünk” – írta levelében Orbán Viktor, hozzátéve: Szabó István tudósként és főpásztorként nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi protestáns világban is tekintélyt szerzett a református egyháznak és Magyarországnak. A miniszterelnök hangsúlyozza, „a mai irányvesztett világban szükség van azokra a szellemi és erkölcsi igazodási pontokra, melyeket számunkra az egyház és annak vezetői közvetíthetnek”.

Ahhoz, hogy mind morális, mind gazdasági értelemben megnyerjük a 21. századot, ezt az irányt együtt, szellemi párbeszédben, a jó célokért együttműködve kell megtalálnunk – fűzi hozzá. „Kívánom, hogy a magyar református emberek javára és Isten dicsőségére, a tudós ember bölcsességével és az Isten kegyelmében bízó egyházkormányzó lelkületével folytassa tovább megkezdett munkáját. Soli Deo gloria!” – zárul Orbán Viktor levele, amelyben a miniszterelnök a meghívást megköszönve jelzi: közéleti kötelezettségei miatt nem tudott személyesen jelen lenni a Dunamelléki Református Egyházkerület új közgyűlésének megalakulásán és a püspök beiktatásán.

A levelet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, református lelkész olvasta fel az eseményen. Szabó István harmadik ciklusát kezdte meg a Dunamelléki Református Egyházkerület élén, megbízatása hat évre szól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.