Őrizetbe került Portik volt üzlettársa

Őrizetbe vették a Cinóber-gyilkosságban felbujtóként gyanúsított Ferencsik Attilát, az olajügyleteiről elhíresült Energol Rt. egykori társtulajdonosát.

Munkatársunktól
2015. 01. 20. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt az ORFK kommunikációs szolgálata érdeklődésünkre megerősítette: a gyilkossági ügy terheltje jelenleg is őrizetben van, és a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának elrendelésére. A rendőrség arról nem kívánt tájékoztatást adni, hogy az eljárásban eddig szabadlábon védekező Ferencsikkel szemben milyen indoklással kérték a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Tavaly július közepén a PestiSrácok (PS) számolt be arról, hogy az alvilágba Brazil becenéven ismert férfi a harmadik gyanúsítottja a Cinóber néven elhíresült Domák Ferenc ellen 1996. december 18-án elkövetett gyilkosságnak.

A PS-nek egy informátor arról számolt be, hogy egy védett tanú látta a gyilkosságot. A lányfuttatóval napi kapcsolatban állt férfi akkor találkozott Cinóberrel, amikor felbukkant a más leszámolásos ügyekben is vádlott, illetőleg gyanúsított Jozef Rohác, és kétszer fejbe lőtte Domákot. Mint írták, Cinóber megölése a rendőrség gyanúja szerint Ferencsik egykori energolos üzlettársának, Portik Tamásnak állhatott az érdekében. Portikot tavaly júniusban hallgatták ki gyanúsítottként a Domák-gyilkossággal összefüggésben.

Az áldozat az üzlettársa volt a tizennyolc nappal korábban kivégzett Prisztás Józsefnek. A vállalkozó elleni gyilkosság ügyében folyamatban lévő büntetőperben a Fővárosi Törvényszék 2014. februárban nem jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta Portikot. Rohác elkövetőként vádlottja a Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-én történt kivégzése ügyében indult pernek, és ugyanezzel a bűncselekménnyel vádolják őt az 1998. július 2-án végrehajtott Aranykéz utcai robbantásos merénylettel összefüggésben, amelyre a vád szerint ugyancsak Portik Tamás adott megbízást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.