Péntektől kórházi látogatási tilalom lesz Fejér megyében

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya meghaladta a járvány küszöbértékének háromszorosát.

TK
2015. 01. 21. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya meghaladta a járvány küszöbértékének háromszorosát. A légúti mintákból hét esetben influenza A vírust mutattak ki.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek 29,8 százaléka 14 év alatti, 40,7 százaléka pedig 15 és 34 év közötti.

Öt esetben közösségi halmozódásról is kaptak jelentést: múlt héten a móri járási intézet területén két általános iskolából és egy óvodából, ezen a héten a székesfehérvári járási intézet területén egy általános iskolából, a móri járási intézet területéről pedig egy óvodából. A működés átmeneti felfüggesztésére egyik esetben sem került sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.