Rogán feljelentése: a BRFK nyomoz

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz abban az ügyben, amelyben Rogán Antal tett feljelentést rágalmazás miatt.

Munkatársainktól
2015. 01. 20. 4:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rágalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ismeretlen tettes ellen folytatja a nyomozást abban az ügyben, amelyben Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tett feljelentést Juhász Péter, az Együtt társelnöke ellen – tudta meg a Magyar Nemzet a nyomozó hatóságtól. A kormánypárti politikus még belvárosi polgármesterként tavaly nyáron kezdeményezett eljárást az időközben V. kerületi képviselő-testületbe jutott Juhász ellen. Az ellenzéki politikus már akkor is bűncselekménynek nevezte a kerület ingatlaneladásait, s feljelentést is tett december 29-én. Az ügyészség ennek kiegészítését rendelte el egy héttel ezelőtt. Belváros-Lipótváros önkormányzata akkor közölte: Rogán Antal feljelentése alapján a Fővárosi Törvényszék 2014. december 4-én elrendelte, hogy az ügyészség hivatalból indítson eljárást rágalmazás ügyében Juhász Péter ellen.

Rogán Antal tegnapi tájékoztatóján leszögezte: „Az V. kerületi önkormányzat üzlethelyiség-értékesítéseiből származó bevétel nélkül nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros.” – Leromlott állapotú ingatlanokat adtunk el, s a jogszabályokban biztosított kedvezményeket egyetlen bérlőtől sem tagadhattuk meg – húzta alá Rogán, aki tegnap az Indexnek és a Magyar Hírlapnak ismét megerősítette: a kerület vagyona növekedett, a bevételeket a fejlesztésekre fordították, míg a tulajdonosok beruháztak, építettek.

A lapinterjúban a Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökeként meg akarja hívni az érdek-képviseleti vezetőket a parlamentbe, hogy megkérdezze: a benzinárak csökkenése miért nem jelentkezik a termékek árában. Hiszen kevesebbe kerülnek az üzemanyagok, és a pékszövetség, amely korábban mindig panaszkodott, most hallgat. – Miért nem csökken a kenyér vagy a kifli ára? – tette fel a Magyar Nemzet által már korábban vázolt problémáról a kérdést a kormánypárti politikus.

Rogán az interjúban kifejtette azt is, hogy reálisan 2018 és 2020 között kerülhet abba a helyzetbe a magyar gazdaság, a magyar állam, hogy dönthessen arról, bevezeti-e az eurót. Az külön mérlegelés kérdése, hogy belépünk-e az euróövezetbe. Tegnap újságíróknak a 2020-as lehetséges bevezetést említette, ugyanakkor személyes meggyőződéseként azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak nem szabad bevezetnie az eurót, mert azzal inkább rosszul járna.

A Magyar Hírlapnak a kormánypárti politikus „ostobaságnak” nevezte, hogy 2017-ben Áder János után Orbán Viktor lenne az államfő, és kiszélesítenék a köztársasági elnök jogköreit. – Orbán Viktor volt a miniszterelnök-jelöltünk, őt választották az emberek, és ki fogja tölteni a ciklusát – szögezte le Rogán, hozzátéve, a baloldalon kínjukban már mindent kitalálnak, csak valahogy szabaduljanak tőle. Beszélt a kormány népszerűségének csökkenéséről is, amely szerinte minden kormányzati ciklus elején bekövetkezik. Hozzátette, „messze a Fidesz a legnépszerűbb párt, és az emberek nem is látnak más kormányzóképes erőt”. Mint mondta, „az utcán nem a kormányt akarják leváltani, hanem a baloldali ellenzéket”. A demonstrálók sosem voltak a Fidesz választói, most is azért tüntetnek, mert az ellenzék nem tudott nyerni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.