Szakértő: Magyarország két nagyhatalom hadszíntere

Földi László úgy véli, ebben a helyzetben mégsem szabad „nyulam-bulammá” válni.

BuL
2015. 01. 11. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy komoly propagandahadjárat folyik Magyarország ellen. Olyan lejárató akciók keretében, melyeknek a tüntetésszervezés csak egy része – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

– Ha a nemzetközi sajtót nézzük, akkor az tele van Magyarország elleni támadásokkal. Ma már egyértelműen azt mondják, hogy Orbán Viktor távozzon, legyen egy másik politikai rend. Nagyon keményen mennek az üzenetek. Hogy ebből a titkosszolgálat kimaradjon, az kizárt dolog – tette hozzá.

Az Egyesült Államok komoly identitászavarban van, egészen egyszerűen elveszítették a mértéket. Azt gondolják, hogy a „világ vezető csendőreként” nekik mindent szabad minden módon, ez pedig nem így van – hangoztatta.

Magyarország nem műveleti terület, hanem egy hadszíntér egy olyan háborúban, melyet nagyhatalmak, az Egyesült Államok és Oroszország vív egymással – szögezte le Földi László, aki szerint az Egyesült Államok mind a békét, mind a melegháborút meg tudja nyerni. Az USA gazdasága ugyanis lényegében a hadiiparra épül, ezért számára gazdasági szempontból a fegyveres konfliktusok is pozitívan hatnak. Ez az az előny, amelyet soha senki nem fog tudni Amerikával szemben megjátszani.

– Ha azt mondom, hogy az olajárak ilyen drasztikus csökkentésével Oroszországot, mely olajexportra épülő gazdaság, meg tudja bénítani, vagy a csőd irányába tudja elvinni, akkor Amerikai tud nyerni. Ha Oroszország azt mondja, itt a vége, és fegyverekhez fog nyúlni, kitör egy nem hidegháborúnak nevezett háború, Amerikai akkor is tud nyerni, mert a fegyverkezés miatt új impulzust kap a gazdasága, a hadiipart lehet mozgósítani – magyarázta.

Amerika abból indul ki, hogy neki Közép-Európa nemzetbiztonsági kockázat. Ez azonban pontosan fordítva van: Magyarország szempontjából nemzetbiztonsági kockázat, ha egy külföldi hatalom megpróbál titkosszolgálati befolyást gyakorolni a napi belpolitikai eseményekre. Ezt meg kell szüntetni, a hazai szolgálatoknak egyértelmű feladatuk, hogy szembeszálljanak ezzel a trenddel.

Nem vagyunk egy súlycsoportban, nyilván nem tudunk úgy beépülni a Fehér Házba, mint ahogy a CIA be tud épülni a magyar politikába. Ez egy veszélyes játszma, de nem szabad „nyulam-bulammá” válni sem. Tudomásul kell venni, hogy a kormány és a rendvédelmi szervek feladata az ország érdekeinek védelme, és ha ezt támadás éri, azzal nagyon keményen szembe kell szállni – tette egyértelművé.

Nem arról van szó, hogy van 8-10 ügynök, aki összevissza rohangál és tüntetéseket szervez. A titkosszolgálatoknak fedőszervei vannak, melyek alapítványok, kutatóintézetek lehetnek, ahová magyar értelmiségi fiatalokat hívnak meg és támogatnak. Egyfajta agymosáson mennek keresztül, elkötelezetté válnak egy kultúra vagy ország iránt, és utána egyetértve annak célkitűzéseivel, támogatják azt. ( ) Amikor én meg tudok győzni valakit a saját igazamról úgy általában, akkor az a konkrét helyzetekben is segítséget fog nyújtani, ezt hívják telepített kapcsolati rendszernek – fejtette ki.

Beszélt arról is, hogy szerinte amit André Goodfriend amerikai ügyvivő Magyarországon művel, az semmiféle diplomáciai játéktérbe nem fér bele. Ez egyfajta politikai arroganciának a hátterét sejteti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.