Széll Kálmán tér: most jönnek az igazi nehézségek

A hétvégén például rövidített útvonalon járnak a 4-es, 6-os villamosok, de gyalog is figyelni kell.

BuL
2015. 01. 29. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Széll Kálmán tér felújítási munkái februártól a Margit körút mentén, a 4-es és a 6-os villamos végállomásánál is megkezdődnek.

Emiatt a hétvégén a 18-as villamos jelenleg használaton kívüli végállomása helyén, a tér Vérmező utcai oldalán kialakítják a 4-es és a 6-os villamos ideiglenes végállomását. Továbbá a hétvégén a máskor kéthetente kedden éjszaka végzett pálya- és felsővezeték-karbantartási munkákat is elvégzik a nagykörúti villamosvonalon.

A „MoszKválmán” tér ráncfelvarrásáról

Emiatt szombat és hétfő hajnalban 0 és 4 óra között a nagykörúti villamosok helyett a teljes vonalon villamospótló busz közlekedik 6-os jelzéssel. Szombaton hajnali 4 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamos rövidített útvonalon, a dél-budai végállomásától a Széna térig közlekedik. Hétfőtől várhatóan március közepéig a 4-es és a 6-os újra teljes vonalon jár, de a megszokott Széll Kálmán téri végállomás helyett a tér Vérmező utcai oldalán, a 18-as villamos végállomásán lehet a villamosról le-, illetve arra felszállni. Az ideiglenes végállomásból a mozgáskorlátozottak nem tudnak akadálymentesen eljutni a buszvégállomáshoz, ezért a közleményben a buszjáratok Széna tér felőli megközelítését javasolták.

A tér január 19-e óta érvényes tömegközlekedési és közúti forgalmi rendje más tekintetben nem változik: a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos továbbra is az ideiglenes villamos-végállomásokhoz közlekedik.

A gyalogosközlekedés viszont szintén változik a téren: péntektől lezárják a metróépület és a mellette lévő épület közötti átjárót, így mostantól csak ezeket megkerülve lehet eljutni a térről a Margit körút felé. Szombaton és vasárnap az ideiglenes villamos-végállomás építési munkái miatt a Vérmező útról a 18-as villamos jelenleg használaton kívüli végállomása felé vezető lépcsőt is lezárják, hétfőn azonban ismét megnyitják.

Hétfőn elkezdik a bontást a 4-es és a 6-os villamos jelenlegi végállomása környezetében is, azonban a Margit körútról a Széll Kálmán tér felé vezető gyalogos-átkelőhelyek továbbra is megmaradnak. További fontos változás, hogy elkezdik bontani a Várfok utca Vérmező út felőli oldaláról a Széll Kálmán térre vezető gyalogoshidat, helyette a Várfok utcáról a Csaba utca felőli lépcsőn lehet megközelíteni a teret.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.