Tarlós István szerint 2016-tól jöhet a dugódíj

A Demszky-kabinet a 4-es metróhoz kapott uniós támogatás fejében vállalta a behajtási díj bevezetését.

MD
2015. 01. 13. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus emlékeztetett: a Demszky-kabinet a 4-es metróhoz kapott uniós támogatás fejében vállalta a behajtási díj bevezetését. Ez része a támogatási szerződésnek, és ha nem akarjuk visszafizetni a beruházásra kapott 180 milliárdot, akkor be kell vezetni a dugódíjat – mondta.

Kitért arra is, hogy jelen pillanatban egy parlamenti döntés tiltja a dugódíj bevezetését. Hozzátette: a kormány tisztában van azzal, hogy ez mit jelent, így ebben változás várható. A BKV és a BKK jelenleg is dolgozik a zónahatárok kijelölésén, hiszen ez az egyik legfontosabb kérdés. Emellett a technikai feltételeket is meg kell teremteni – mondta. Az útdíjról szólva a főpolgármester azt mondta: azzal kapcsolatban neki is vannak fenntartásai, hogy a közszolgáltatást ellátó járművek, például a kék buszok fizessenek a város útjainak használatáért. Egyelőre tárgyalnak erről a kormánnyal – közölte Tarlós István a Népszabadságnak.

Tarlós elmondta az interjúban azt is, hogy egyedül a jelenlegi főépítész, Finta Sándor pozíciója van függőben. Hozzátette azonban, hogy „ha lesz is változás, a jelenlegi főépítész akkor is a Városházán marad, csak más szerepkörben”. A városvezető elárulta, hogy Orbán Viktor közbenjárására pedig elsimultak hullámok közte és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter között. „Az uniós támogatások esetében ma jobb a helyzet, mint azt az előzetes sajtóhírek prognosztizálták. Ennek ellenére az uniós forrásokért folytatott Budapest–vidék harcban nem a főváros áll nyerésre” – zárta Tarlós a beszélgetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.