Tarlós: Több banktól jöhet a pénz a felújításra

Több bank együtt nyújthat 60 milliárd forintos kölcsönt a szerelvények felújításának finanszírozásához.

VZ
2015. 01. 28. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István erről szerda este beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: közbeszerzési eljárást írnak ki 60 milliárd forintos kölcsönfelvételre a 3-as metró felújításának finanszírozására.

Hangsúlyozta: az időveszteség elkerülése a fontos. A 3-as metró mára már „nem életveszélyes, de nagyon leamortizált állapotba került” – fogalmazott Tarlós István. Közölte, 60-65 milliárd forintra prognosztizálják a metrószerelvények felújításához szükséges forrást. Ma még senki nem tud pontos összeget mondani – jegyezte meg Tarlós István.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság hoz létre, elmondta: a kis cégnek nem lesz igazgatója, egy megbízott ügyvezetője lesz, és többletköltséget nem jelent a létrehozása.

Tarlós István elmondta: folyamatban van a kormánnyal az a megbeszélés, hogy a közszolgáltatást ellátó járműveknek – „kék buszoknak” – ne kelljen útdíjat fizetniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.