Tempósan olvad a Balaton jege, indul a komp

A kényszerszünet után várhatóan hétfőn újra menetrend szerint közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között.

BuL
2015. 01. 11. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az enyhülő időjárásban olvadni kezdett a jég a Balatonon, így próbaképpen újraindították vasárnap a kompokat, de az utolsó járatokat már ki kellett hagyni, mert a szél jégtorlaszt hordott össze az egyik kikötő előtt.

Az üzemeltetők arra számítanak, hogy az enyhe éjszaka miatt már reggelre elhárulhat az akadály és délelőtt megindulhat a járatok menetrend szerinti közlekedése.

Széles János arról is beszámolt, hogy bár a komp hivatalosan nem üzemelt vasárnap, mégis akadt 30 autós, aki felkereste a kikötőket és élt a próbajáratokon való átkelés lehetőségével.

Egy héttel ezelőtt, január 5-én délután állt le ideiglenesen a komp a Balaton jegesedése miatt, mivel olyan vastagságú jégtáblákat sodort az útjába a szél, amit már nem tudott feltörni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.