Török Zsolt Zuglóban tripláz

Az eddig „tízezrekből tengődő” Török Zsolt most önkormányzati milliárdokat kezelhet.

2015. 01. 09. 5:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Zsolt volt MSZP-s parlamenti képviselő, pártja korábbi szóvivője lapunk értesülését megerősítve elmondta: hétfőtől a fővárosi XIV. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft.-nél dolgozik rendezvényszervezőként, s ezután havi nettó 206 ezer forintot keres. A szocialista politikus a múlt szombaton Facebook-bejegyzésében még a baloldali összefogást okolta sanyarú helyzetéért.

– Most 66 ezer forintot keresek, míg az összefogást mantrázók 660 ezret – írta bejegyzésében. Hat nappal ezelőtt azt mondta lapunknak, hogy az MSZP-frakcióban végzett munkájáért minimálbért kap. Tegnap közölte: foglalkozott rendezvényszervezéssel, ilyen céget is működtetett, sőt, néptánctalálkozót is szervezett már. A kormánypártok szerint elfogadhatatlan, hogy a szocialisták „megszállják” a kerületet. Rozgonyi Zoltán (Fidesz–KDNP) zuglói frakcióvezető leszögezte: a baloldal felrúgta a megállapodásukat, levélben kér magyarázatot Tóth Csabától, az MSZP helyi elnökétől.

Tiltakoznak, hogy az önkormányzat sokmilliárdos vagyonát kezelő Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. új vezérigazgatójának megválasztása után derült csak ki: Baracskai Gábor valójában Hajdu Flórián (MSZP) alpolgármester sógora. Kifogásolják, hogy a rokon saját helyettesének azt a Feigli Ferencet nevezte ki, aki a Hagyó-korszakban került az FKF Zrt. műszaki igazgatói székébe, majd évekkel ezelőtt gyanús ügyletek miatt távozott.

Az MSZP eredetileg Feiglit szánta vezérigazgatónak, de a többi párt elutasította. Karácsony Gergely (PM) polgármester lapunknak azt mondta: alpolgármesterétől azt várja, hogy a következő testületi ülésen tisztázza érintettségét, a cégvezetőt pedig felszólítja: ha igaz, hogy Feigli Ferencet alkalmazza, azonnal mondjon fel neki.
– Bármi áron fellépek a korrupció ellen, de például Török Zsolt „jó szakember”, köztisztviselőként pártatlannak kell lennie – emelte ki a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.