Útdíjellenes demonstrációkat szervez az MSZP

Beke Károly közölte: addig folytatják a tiltakozásokat, amíg meg nem szüntetik az elkerülő utakon az útdíjat.

2015. 01. 29. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőgös Zoltán elmondta: nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-éig nem kellett fizetni, ezután is díjmentesek legyenek.

A politikus „türelmet, megértést és csatlakozást” kért a pénteki, „újabb sarc elleni” demonstráció kapcsán, amelyen elmondása szerint civil szervezetek is részt vesznek.

Beke Károly elnökségi tag közölte: Budapesten, illetve Pest megyében az M3-as és az M0-s találkozásánál, valamint Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen és Nyíregyháza térségében félpályás útlezárással, Kecskeméten figyelemfelkeltő akcióval tiltakoznak majd az útdíj ellen.

Budapesten autós felvonulással folytatódik a demonstráció: a tiltakozók az M3-as autópálya bevezető szakaszától rendőri biztosítással a Városliget–Hősök tere–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon érkeznek az Alkotmány utcába – ismertette Beke Károly.

Hozzátette: „mivel a kormány csak az erőből ért”, mindaddig folytatják a tiltakozó akciókat, amíg meg nem szüntetik az elkerülő utakon az útdíjat.

Huszka Imre, az MSZP hajdú-bihari elnöke szerint Debrecent azért nem tudják ingyenesen elkerülni a járművek, mert egy 2,5 kilométeres szakaszt fizetőssé tettek.

Az intézkedés bevezetése óta 30 százalékkal nőtt meg a forgalom a debreceni Füredi úton, mert a Hajdúszoboszló felől Nyíregyháza felé, illetve vissza tartó járművek a városon át közlekednek – mondta.

Huszka Imre üdvözölte, hogy korábban Papp László, Debrecen fideszes polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője is tiltakozott az érintett 2,5 kilométeres elkerülő szakasz fizetőssé tétele ellen.

A pénteki, a 4-es főút és az M35-ös autópálya csomópontjánál megtartandó félpályás útlezáráson ezért két gépkocsi helyét kihagyják, és oda várják Papp Lászlót és Kósa Lajost, hogy együtt tiltakozzanak az útdíj ellen – jelezte Huszka Imre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.