Vasárnaptól elérhetők a képviselők vagyonnyilatkozatai

Valamennyi országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló is leadta a január 31-i határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát – közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szombat délután az MTI-vel.

MNO
2015. 01. 31. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 197 országgyűlési képviselő, valamint a szószólók saját vagyonnyilatkozata nyilvános, s február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján, a www.parlament.hu-n a képviselő, szószóló neve alatt.

A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek a fenti határidőben eleget tettek más tisztségviselők is, így az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, a Médiatanács elnöke és tagjai, az Országos Bírósági Hivatal elnöke.

A tisztségviselők vagyonnyilatkozata is nyilvános, s szintén vasárnaptól érhető el az országgyűlési honlapon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.