Vitanapon kérné ki a pártok véleményét a Fidesz

Parlamenti vitanapot kezdeményez a Fidesz képviselőcsoportja a menekültkérdésről, a bevándorlásról – közölte Rogán.

VZ
2015. 01. 27. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar politikai élet szereplőinek világossá kell tenniük a véleményüket az ügyben – jelentette ki Rogán Antal, hozzátéve, elképzelhetőnek tartja, hogy „bizonyos körben érdemes megkérdezni egyébként az embereket is” erről.

A frakcióvezető azt is mondta, ha Ausztriában szigorításokat vezetnek be a menekültügyben, akkor Magyarországnak – már csak a megelőzés miatt is – „minimum” az osztrák mintát követnie kell.

Magyarország nem képvisel idegenellenes álláspontot, de ésszerű bevándorláspolitikát akar látni Európában – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a közmédia tudósítóinak nyilatkozva Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott európai uniós vezetőkkel és az Európai Néppárt elnökével. Rámutatott: bár Magyarország elutasítja a szélsőjobboldali álláspontot a bevándorlás kapcsán, hozzátette: „kértük, értsék meg, Magyarország nem akar a bevándorlók célpontja lenni”. Szerinte ez legitim és helyes törekvés Magyarország részéről, és könnyen érthető is, hiszen „senki nem akar bevándorlók célpontja lenni Európában”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.