A Jobbik a Fidesz elveszített legitimitásáról

Vona Gábor: Kormányváltás szükséges a polgári Magyarország megteremtéséhez.

Katona
2015. 02. 26. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári Magyarország nem egy politikai termék, hanem egy elérhető és nagyon fontos cél – ezt mondta tegnap a Magyar Nemzetnek Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint ez a vízió azt jelenti, hogy egy biztos egzisztenciával rendelkező széles középosztály alkotja a társadalom gerincét. Ez pedig egy olyan célkitűzés, amely nemcsak a jobboldal számára fontos, hanem – a pártelnök meglátása szerint – minden párt által támogatható. Vona Gábor lapunknak azt is kifejtette, nem tudja, hogy a Fidesz komolyan gondolta-e valaha a polgári Magyarország koncepcióját, de az egyértelmű, hogy ezzel az üzenettel nyert választást 1998-ban.

– Viszont az is egyértelmű, hogy mára már a kormánypártok nem tartják fontosnak az akkor kitűzött célt, ezt az – eddig – kétharmados kormányzásuk is bizonyítja – fogalmazott. A pártelnök szerint ugyanis jelenleg az erős középosztály helyett egy lecsúszóban lévő réteget láthatunk Magyarországon, ráadásul létrejött egy másik réteg, a politikától függő felső középosztály is.

Vona Gábor úgy látja, kormányváltás szükséges ahhoz, hogy ismét reális célkitűzésként lehessen beszélni a polgári Magyarország megteremtéséről, hiszen – mint mondta – a Fidesz már elveszítette a társadalmi legitimitását. A legfontosabb feladatok között említette, hogy az embereknek vissza kell adni a politikába vetett hitét, ez pedig nem kerül egyetlen forintba sem. A lényege, hogy az embereket nem szabad „hülyének nézni”, be kell vonni őket a döntéshozatalba, nem pedig csak eszköznek tekinteni. Vona Gábor szerint ha pártja kormányra kerül, ezekért a célokért és a polgári Magyarország megteremtéséért, vagyis egy erős és biztonságban lévő középosztály megteremtéséért fognak dolgozni.

A Jobbik elnökét G. Fodor Gábor minapi nyilatkozata nem lepte meg. Azt monda, hogy már megszokta a Fidesz stratégáitól ezt a fajta nyers stílust, hogy értékekről beszélnek, ám azokat ők maguk is lenézik. A jobbikos politikus abba nem kívánt belemenni, hogy a stratégák alatt fideszes politikusokat vagy a kormánypárt holdudvarához tartozókat ért-e, szerinte ugyanis a 2010-es választások óta a cinizmus ebben az értelemben általános.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.