Beismerte tettét a NAV munkatársát megkéselő férfi

A vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg a gyanúsítottnál.

MA
2015. 02. 24. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn kora délután a XX. kerületben, egy Géza utcai társasházi lakásban az ott lakó férfi késsel többször megszúrta a NAV két szolgálatban lévő munkatársát. A támadás következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, kollégáját kórházba vitték – emlékeztettek a Police.hu oldalon.

A 35 éves férfi – akit a rendőrök a helyszínen elfogtak – gyanúsítottkénti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az őrizetbe vett L. Péter ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az M1 hétfő esti Híradójának információi szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, és a vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg nála.

Elhunyt munkatársát a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti – közölték hétfőn.

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete közleményében azt írta: mély megrendüléssel értesültek arról, hogy kötelessége teljesítése során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa halálos sérülést szenvedett.

„Elhunyt munkatársunk családjának ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket, míg a súlyosan megsebesült kollégánknak mielőbbi felépülést kívánunk” – fogalmazott Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.