Engedelmességi akciót hirdetnek a járművezetők

A rendhagyó tiltakozás a fél várost lebéníthatja.

MA
2015. 02. 24. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs béremelési ajánlata a BKV-nak, ezért a tárgyalások folytatására és megfelelő ajánlattételre szólítja fel – levélben is – a cég elnök-vezérigazgatóját, Bolla Tibort az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Az EKSZ nem fogadja el a menedzsment álláspontját, miszerint idén nincs egyetlen fillér sem béremelésre, holott a vezérigazgató a napokban sajtóközleményben is elismerte a BKV munkavállalóinak nehéz, áldozatkész munkáját – fogalmaznak közleményükben. Hozzáteszik: az olcsó, hangzatos dicséret azonban kevés, abból nem lehet kenyeret venni – jelentette ki Nemes Gábor, a szakszervezet elnöke, aki írásban is felszólította Bollát: a dicséretet váltsa forintra, tegyen megfelelő béremelési ajánlatot.

A BKV hátrányos helyzetét jól mutatja, hogy a közlekedési ágazat egyéb területein sokkal kedvezőbb a helyzet: a MÁV-csoportnál már megállapodtak a béremelés mértékében, és a volánosok is jóval közelebb vannak a megegyezéshez, mint a fővárosi cég – emelik ki. Az EKSZ nem érti, hogy kinek és miért érdeke a BKV-t jó ideje folyamatos nyomás alatt tartani, s egyenlőtlen feltételekkel ellehetetleníteni.

A béremelés kiharcolására az EKSZ forgalomlassítással is felérő demonstrációt szervez. Ez a megmozdulás rendhagyó és teljesen jogszerű lesz, hiszen a járművezetők semmi mást nem tesznek majd, csak szigorúan betartják a munkájukat szabályozó előírásokat, egyebek között a járművek műszaki állapotára vonatkozó kitételeket – írják, ám hozzáteszik: mindez oda vezethet, hogy járművek százai esnek ki a forgalomból, és a fél város lebénulhat. Az EKSZ megkezdte az előkészületeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.