Hallgatnak a vádlottak

Vizoviczki László hat egykori üzletvezetőjét, illetve volt cégei egyikének ügyvezetőjét hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék.

Munkatársunktól
2015. 02. 17. 5:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idézettek többsége – mint az a tárgyaláson ismertetett nyomozati iratokból kiderült – már az ügy vizsgálata idején élt azzal a jogával, hogy nem tesz vallomást, és a bíróság kérdésére tegnap is így nyilatkoztak. Korábbi kihallgatásaik jegyzőkönyveit a bíróság felolvasta, ám az érintettek nem kívántak reagálni az elhangzottakra és mindannyian tagadták, hogy tudomásuk lett volna a vádban leírtakról.

Mint ismert: a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly augusztusban költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat Vizoviczkivel és egykori üzletvezetőivel, illetve a könyveléssel, számlázással és a bevételek ellenőrzésére felhatalmazott bizalmasaival szemben. A tavaly november óta tárgyalt ügy vádirata szerint a harmincnégy terhelt, akik közül kilencen alkottak bűnszervezetet, több mint egymilliárd forint forgalmi adót csaltak el. A tárgyalások során Vizoviczkivel együtt eddig tizenhét terhelt nyilatkozhatott az ügyészség vádiratában foglaltakról. A per holnapi fordulóján a törvényszék további vádlottak meghallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.