Jogszerűtlenül adták el az önkormányzatnak a pécsi magasházat

A jogerős ítélet szerint a pécsi önkormányzattól visszakerül az ingatlan a La Torre 2008. Ingatlanfejlesztési Kft.-hez.

MD
2015. 02. 18. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogerős ítélet szerint így a pécsi önkormányzattól visszakerül az ingatlan a La Torre 2008. Ingatlanfejlesztési Kft.-hez, amely 2008 óta volt tulajdonosa az épületnek. A felperes spanyol cég, a Share-Capital S.L. az értékesítés jogszerűségét támadta meg, szerinte nem lehetett volna a nyilvánosságot mellőzve értékesíteni a magasházat.

A La Torre 2008. 2014. június 23-án felszámolási eljárás alatt értékesítette zárt körben a magasházat, amelynek bontását 2013. október 22-én rendelték el, mert életveszélyessé vált.

A pécsi önkormányzat bontási kötelezettséggel vásárolta meg az épületet 25 millió forintért. A bontási költség mintegy egymilliárd forintot tenne ki, amelyet a pécsi önkormányzat állami támogatásból szeretett volna finanszírozni. A bontásra már kiírták a közbeszerzési eljárást, ám jogerős döntés hiányában eddig nem hirdették ki az eredményét.

A spanyol cég az értékesítő hitelezője, és a magasházra mintegy kétmilliárd forint értékben önálló zálogjoggal rendelkezik.

Az első- és a másodrendű alperesnek, vagyis a La Torre 2008. Ingatlanfejlesztő Kft.-nek és a pécsi önkormányzatnak, valamint a felperesnek hatvan napja van arra, hogy esetleg felülvizsgálati kérelmet nyújtson be az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.