Kocsis Máté elnézést kért Bajnaitól, majd megosztott egy videót

Kocsis azt állította, hogy az egykori miniszterelnök és a HaHa aktivistái között szoros kapcsolat van.

MNO
2015. 02. 02. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi polgármester a Facebook közösségi oldalon kért elnézést Bajnai Gordontól, amiért 2013 júliusában azt állította, hogy az egykori miniszterelnök és a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái között szoros kapcsolat van.

„Azt állítottam, hogy a székház elleni erőszakos akciók Bajnai kérésére valósultak meg és ő buzdította az elkövetőket. A bíróságon jogi képviselőm nem tudta bizonyítani a közvetlen összefüggést, így az iméntiek valótlan állításoknak minősültek. Tiszteletben tartva a bíróság döntését, természetesen elnézést kérek Bajnaitól” – írta Kocsis.

A polgármester bejegyzése végén az alábbi videót tette közzé:

Ismert, 2013. március 7-én néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházának udvarára. A civil demonstrálók, akik a bejáratot védő vaskapun másztak át, akciójukat indokolva azt mondták, az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakoznak.

Egy idő után többen a székházba is bejutottak. A Fidesz közleménye szerint a tüntetők félmillió forintos kárt okoztak. Emellett fizikai erőszakot is alkalmaztak a székház dolgozóival szemben, az egyik tüntető viszont azt állította, hogy erőszakmentesen demonstrálnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.