Magyar–amerikai egyezményt írnak alá jövő héten

Ennek révén kedvezőbb jogszabályi környezet jön létre, amely élénkítheti a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat is.

BM
2015. 02. 01. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete kedden a szociális biztonságról ír alá egyezményt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tájékoztatás szerint az egyezmény az állampolgári érdekeknek megfelelően hosszú távon rendezi a két ország szociális biztonságot érintő kapcsolatait, meghatározza az alkalmazandó jogot, s azokat a részletszabályokat is, amelyeket a biztosítási időt szerző személyek ellátásaival – így különösen a nyugellátásokkal – kapcsolatban kell alkalmazni.

A tárca tájékoztatása szerint az egyezmény aláírásával kedvezőbb jogszabályi környezet jön létre, amely élénkíti a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.