Orbán és Bell együtt vacsorázott

Nem hivatalosan találkozott a magyar miniszterelnök az új amerikai nagykövettel.

Katona Mariann
2015. 02. 25. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találkozott Orbán Viktor miniszterelnök Colleen Bradley Bell új amerikai nagykövettel Andy Vajna kormánybiztos hétfő esti, Arnold Schwarzenegger részvételével megtartott vacsoráján – erősítette meg lapunknak a Bors információját Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Tájékoztatása szerint a miniszterelnök és a diplomata jó hangulatú beszélgetést folytatott. Azt is megtudtuk, hogy a kormány a tervek szerint néhány héten belül hivatalosan is fogadja Colleen Bellt.

Az új amerikai nagykövet bő egy hónappal ezelőtt, január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét pedig két nappal később adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Azóta több közjogi méltósággal és kormánytaggal is találkozott. Holnap Hende Csaba honvédelmi miniszterrel közösen a Warlord’s Rock 2015 magyar–amerikai gyakorlat legfontosabb mozzanatára is ellátogat a pápai bázisrepülőtérre.

Az amerikai diplomata igyekszik az emberekkel is felvenni a kapcsolatot, a nagykövetség Facebook-oldalán egy videoüzenetben kért segítséget ahhoz, mit kellene látnia Magyarországból. – Mondják el, önök szerint mit kellene látnom, hogy jobban megértsem országuk gazdagságát és sokszínűségét, történelmét és jelenlegi kihívásait – közölte Bell a felvételen, amelynek végén magyarul köszöni meg a segítséget.

Eközben Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete hétfőn átadta megbízólevelét Barack Obama amerikai elnöknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.