Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt jelöltje

2015. 02. 21. 2:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Monok polgármestereként számos gondolatával, javaslatával, így a szociális kártya ötletével, valamint a kertjébe áramot vezető, magát így védelmező Szoboszlai Barnabás pártfogójaként égett a köztudatba az Összefogás Párt elnöke. A párt az eddigi választásokon szerény eredményt produkált, ám Szepessy szerint minden egyes indulással rengeteget tanultak. Kimondottan ezért vett részt tavaly is több választáson, megmérette magát Nyíregyházán és Újpesten, most Veszprémben népszerűsítette pártját, és a tapolcai időközin is elindul. Mint érvelt, hiába szeret politikával foglalkozni, „csak ismertségből lesz szavazat”. – Nyíregyházán nagyon nehezen tudtuk összegyűjteni a szükséges ajánlásokat, Újpesten már könnyebben ment, Veszprémben pedig úgy, mint a karikacsapás. Minden egyes megméretéssel nagyobb eséllyel indulhatunk a 2018-ban esedékes választásokon – indokolta indulását. Szepessy arra számít, hogy pártja a folyamatosan polarizálódó és amortizálódó baloldal helyén találhat réseket. Ennek ismeretében talán nem meglepő, ha a baloldaltól számos vád érte: szavazatokat veszít miatta a „demokratikus ellenzék”. Szerinte a baloldalon már versenytársnak tartják az Összefogást; ugyanakkor esze ágában sincs támogatni őket, mint mondja, politikai kultúrájától messze áll a szocializmus eszméje. – Az a demokrácia lényege, hogy egy választáson minél többen induljanak, legyen színes a világ – hangsúlyozta. Amennyiben bejutna a parlamentbe, képviselné az őt oda juttatókat, illetve keresné problémájukra a megoldást. Az egyik ilyen lehet az áfakártya: tervei szerint aki rendben fizetné adóját, bizonyos százalékát év végén visszakapná az államtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.