Tizenötezer doboz cigarettát foglaltak le Pécsett

A NAV pénzügyi nyomozói költségvetési csalás gyanújával büntetőeljárást indítottak.

HZS
2015. 02. 26. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bus Szilvia közleménye szerint a pénzügyőrök a Debrecenből Olaszországba tartó jármű rakományát az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszerrel (EKÁER) összefüggésben vizsgálták át. A kamion gumiabroncsokat és ólomzárral lezárt, mérőórával felszerelt faládákat szállított. A sofőr azt mondta, hogy az utóbbiakban műszerek találhatók, de a felnyitásukkor kiderült, hogy cigarettát rejtenek – írta a közlemény.

Hozzátette, hogy a NAV pénzügyi nyomozói a 15 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás gyanújával büntetőeljárást indítottak. Ezzel egyidejűleg jövedéki eljárás is indult, amelyben a bírság összege meghaladhatja a 17 millió forintot.

A mostani ellenőrzéskor is bebizonyosodott, hogy az útdíjrendszerrel online kapcsolatban álló informatikai rendszer, az EKÁER alkalmas a visszaélések felderítésére és megakadályozására – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.