Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje

2015. 02. 21. 3:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aquila Pártot senki nem pénzeli, a 2013 tavaszán bejegyzett szervezet a maga útját járja – mondta érdeklődésünkre Varga Péter Miklósné, aki a párt elnökeként száll harcba Veszprémben. A pártvezető kötődik a választókörzethez, Nemesgulácson született. Mint mondja, a pártot nem motiválja, hogy akár a mérleg nyelve is lehet a nagy pártok viadalában, senki mellett és senki ellen nem akarnak munkálkodni. Elvük, hogy minden országgyűlési képviselőnek együtt kell működnie. Szerinte az emberek megcsömörlöttek a nagypolitikától, nekik kívánnak alternatívát nyújtani. Magát és pártját szociális beállítottságúnak és „minden gazdag ellenségének” aposztrofálta. Problémaként említi, hogy a falvakban komoly gondot jelent a munkanélküliség, az ajánlások gyűjtése során (amelyet saját párttagjaik végeztek, aktivisták nélkül) számos komor sorssal találkozott. Hetvenoldalas programjukban hozzányúlnának a tabutémákhoz, így háromkulcsossá tennék az adórendszert, csökkentenék a munkavállalói járulékot, és adókönnyítést csak olyan vállalkozásoknak adnának, amelyek bizonyos ideig folyamatosan munkát biztosítanak az embereknek. Az adórendszer átalakításától a munkanélküliség csökkenését várják. Az Aquila Párt vezetője kifejtette: „Elég stadiont, wellness-szállót és homokozót építettünk már, ezek helyett a gazdaság élénkítésére használnánk az uniós forrásokat, ezzel párhuzamosan megreformálnák a közbeszerzéseket.” Vargáné szerint lassú víz partot mos, azaz nem hisz az átütő sikerben, ha nyerne, az csoda lenne, véli, de ha nem most érik be a gyümölcs, akkor legközelebb. Elmondta: a következő, tapolcai időközi választáson is indítanak jelöltet

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.