Barrel Zoltán nyert Újpesten

A szavazás során nem történt rendkívüli esemény.

TK
2015. 03. 22. 20:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újpest 2. számú egyéni választókerületében 6241-en voltak jogosultak szavazni, közülük 1499-en jelentek meg az urnáknál.

A jegyző tájékoztatása szerint Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett; Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje pedig 363 voksot kapott. A jobbikos Gál Györgyre 133-an; az LMP-s Kanász-Nagy Mátéra 84-en; Antal Gáborra, az Együtt jelöltjére 50-en; a Magyar Liberális Párt színeiben induló Körmendi Istvánra 16-an, a Magyar Munkáspártot képviselő Janoviczki Imrénére 5-en szavaztak.

Tahon Róbert azt is elmondta, a szavazás során nem történt rendkívüli esemény.

A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői megbízatásáról.

Kovács Erika független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Pest megyei Bényén – közölte a vasadi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-vel. Kerékgyártó Rita tájékoztatása szerint az 1280 lakosú község 983 választópolgára közül 422-en mentek el szavazni, ami 43 százalékos részvételnek felel meg. Az eddig önkormányzati képviselőként dolgozó Kovács Erika 238 voksot kapott, társadalmi megbízatású polgármesterként látja majd el feladatát. A négy független induló közül a második helyen Pete Ferencné végzett 81 szavazattal, harmadik lett Vereszki István (69 voks), míg a negyedik jelöltre, Erdélyi Zsoltra 34-en szavaztak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a tavaly ősszel mandátumot szerző független polgármester, Hegedűs Brigitta december 22-én lemondott – tette hozzá a Bényén, Vasadon és Káván dolgozó jegyző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.