Felmérik a magyarok életszínvonalát

Fogyasztási szokásaink, jövedelmünk és életkörülményeink megosztásáért táblagépet nyerhetünk.

MNO
2015. 03. 16. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételben részt vevő 13 ezer háztartás kiválasztása véletlenszerűen történik.

A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek, a kérdésekre az interneten vagy a kérdező személyes közreműködésével lehet válaszolni. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik – olvasható a tájékoztatásban.

A kérdezőknek válaszoló háztartások ajándékot kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között táblagépeket sorsolnak ki – írja a statisztikai hivatal.

A KSH a felvétel alapján különböző nemzetközi szervezetek számára (Eurostat, UNICEF, Világbank, OECD) szolgáltat rendszeresen adatokat. A magyar felhasználók közül a háztartások életszínvonalára vonatkozó információk iránt újságírók, magánszemélyek, cégek, bankok, piackutatók is rendszeresen érdeklődnek – írja a KSH.

Az adatokat novemberben teszi közzé a KSH – közölte a hivatal az MTI érdeklődésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.