Hazajött Kassáról a magyar Gripen

A múlt pénteken biztonsági okokból szált le ott.

BuL
2015. 03. 26. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar Gripen – amely pénteken társaival egy svédországi éleslövészeti hadgyakorlatról tartott haza – a Honvédelmi Minisztérium (HM) közlése szerint azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt, és a kötelék parancsnokától engedélyt kért arra, hogy az utat megszakítva szárazföldön győződjön meg a műszer eltérő működéséről. Repülés közben vészhelyzet nem alakult ki – közölte korábban a HM az MTI megkeresésére.

A Gripen javítását a Magyar Honvédség még hétfőn Kassára érkezett műszaki személyzete végezte el – számolt be a szlovák hírügynökség, hozzátéve, hogy a mostanit megelőzően legutóbb 2005-ben szállt le katonai vadászgép a kassai repülőtéren, amely 2004-ig vegyes – civil és katonai – forgalmat bonyolított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.