Megérkezett az első CAF-villamos

Az első jármű idén ősszel állhat forgalomba a 3-as villamos felújított vonalán.

MA
2015. 03. 11. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte: a járművel – amit kamionokkal szállítottak a gyártó baszkföldi üzeméből Budapestre – elkezdődhetnek a szükséges tesztek, a fék- és futáspróbák. Az első villamos a rövid, 34 méteres típus, amelyből összesen 25 érkezik Budapestre még ebben az évben.

Amennyiben a jármű minden tesztje sikeres lesz, az első villamos idén ősszel állhat forgalomba a 3-as villamos felújított vonalán.

A 34 méter hosszú szerelvényt szállító kamionok múlt csütörtökön indultak el Spanyolországból. A rövidebb villamosok a 3-as vonalra a budai fonódó villamoshálózaton, vagyis az Óbuda és Újbuda között közlekedő 19-es és 61-es vonalra kerülnek. A Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények pedig az 1-es villamos vonalán járnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.