Nyomoznak a Burattinónál

Meghosszabbították a molesztáló tanár előzetes letartóztatását.

2015. 03. 24. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem emeltek vádat, de tovább nyomoznak az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint szexuálisan zaklatta tanítványait az alapítványi fenntartású Burattino Általános Szakképző Iskola és Gyermekotthonban. Kovács Gergely Ákos, a Fővárosi Főügyészség szóvivőt helyettesítő ügyésze lapunk kérdésére közölte: az ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van, annak határideje június 4-e. A gyanúsított előzetes letartóztatását a bíróság legutóbb április 7-ig hosszabbította meg.

A botrány tavaly februárban robbant ki, amikor két diák jelezte az egyik nevelőnek, hogy a tanár molesztálja őket, másnap az iskola feljelentést tett a rendőrségen. Molnár László, az iskolát működtető alapítvány elnöke korábban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a férfi 27 kisfiút erőszakolt, illetve rontott meg. A nyomozás megindulása után a Budapest Főváros Kormányhivatala is átfogó törvényességi ellenőrzést indított, miután lapunk megírta, hogy a gyermekeket megerőszakoló férfi úgy dolgozhatott évekig tanárként, hogy nincs is pedagógusi végzettsége. A férfit úgy alkalmazták, hogy közben évek óta büntetőeljárás folyt ellene gyermekek fizikai is lelki bántalmazása miatt, amit előző munkahelyén követett el. B. Tamás korábban a fővárosi, Menyecske utcai Kossuth Gyermekotthon és Általános Iskolában általános iskolai végzettséggel gyermekfelügyelőként dolgozott.

A kormányhivatal hatósági vizsgálatának eredménye szerint a Burattinóban dolgozó pedagógusok mintegy fele – részben vagy egészben – nem megfelelő végzettséggel vagy szakképzettséggel dolgozott pedagógusként az iskolában. A jogsértés súlyossága, a tanulók érdekeinek sérelme és az érintettek nagy száma miatt a köznevelési intézményt 717 ezer forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezték. Egy újabb ellenőrzés során ugyanakkor azt állapították meg, hogy az intézmény megszüntette a hiányosságokat, így az iskolát végül nem kellett bezárni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.