Simicska: Orbán jelentett rólam

Simicska Lajos szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek jelentéseket kellett készítenie róla évtizedekkel ezelőtt, amikor katonák voltak.

Munkatársunktól
2015. 03. 09. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad – Simicska Lajos szerint ezekkel a szavakkal állt elé Orbán Viktor miniszterelnök katonaságuk idején. Az üzletember szerint ekkor megbeszélték Orbánnal, hogy majd együtt találják ki, hogy mi álljon a jelentésekben. Mint mondta, amikor leszereltek, Orbán Viktort kiemelték közülük. „Úgy mentünk haza a leszerelő- vonattal is, hogy Viktor nem volt velünk” – mondta Simicska, hozzátéve, később a leszerelőbulin megjelent Orbán, s azt mondta: „alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott”. Az üzletember ezzel kapcsolatban a portálnak azt mondta, harminc éven át elhitte Orbán Viktornak, hogy így történt, de ma már nem tudja, mit gondoljon.

Már csak azért sem, mert – Simicska Lajos beszámolója szerint – már a katonasága idején kiderült, jelentések készülnek róla, amelyeknek ma nincs nyomuk. Elmondta, 22 éves korára tíz centiméter vastagságú akta gyűlt össze róla, amiből az őrnagya is felolvasott neki. Ezekből nyilvánvalóvá vált, hogy célszemély volt, s arról is feljegyzések készültek, hogy az iskolai osztálykirándulásokon mit mondott. Szavai szerint megfigyelésének előzménye, hogy apja a munkástanács titkára volt 1956-ban, amiért tönkretették, fizikailag is. Beszélt arról is, hogy már az általános iskolában, az úttörőségre való felkészülés kezdetén közölte a tanárnővel, hogy ő nem akar úttörő lenni. Erre azt a választ kapta, hogy „pont olyan fasiszta leszel, mint az apád”.

Az üzletember később utánanézett a róla készült jelentéseknek, s ekkor derült ki számára, hogy semmi sincs róla. Mint mondta, ez csupán azért furcsa, mert a saját szemével látta az említett aktát 22 évesen, és hallotta a róla szóló jelentéseket az őrnagytól. Simicska Lajos úgy véli, habár a rendszerváltáskor sok akta eltűnt Budapesten, egy másik városban – kérdésre válaszolva elmondta: Moszkvában – minden meglehet.
A portál kérdésére, miszerint ezzel arra céloz-e, hogy a miniszterelnököt egykori jelentéseivel zsarolhatja Vlagyimir Putyin orosz elnök, Simicska Lajos úgy reagált: „Ha ezek meglennének, és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon. Ez biztos. Én meg – az elmúlt egy év történései után – nem tudom már, kiről mit gondoljak.” Később az üzletember mindezt az ATV.hu-nak is megerősítette. Orbánnal kapcsolatban a kormány és a Moszkva közötti, az utóbbi években tapasztalható kapcsolat miatt bizonytalanodott el. Az Orbán beszervezését bizonyító iratról nincs konkrét információja.

A Miniszterelnökség a Mandinernek cáfolta Simicska Lajos állítását, és korábban közzétett állambiztonsági dokumentumokkal támasztotta alá a miniszterelnök álláspontját. Orbán egy 2012- es parlamenti válaszában az szerepelt, hogy katonai szolgálata alatt megpróbálták beszervezni, de ő ezt visszautasította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.