Újra megnyitották a martonvásári börtönt

A 330 millió forintos felújítást követően a 18 lakóhelyiségben 126 fogvatartott számára lesz hely.

KSZ
2015. 03. 23. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepélyes átadáson Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány 2010-től kezdve egészen más módon állt hozzá a büntetés-végrehajtás rendszeréhez, és ennek következtében megalkotta az év elején életbe lépett büntetés-végrehajtási törvényt.

Ezenkívül a fogvatartottakat – lehetőség szerint – kötelezte fogva tartásuk költségeinek részbeni megtermelésére, valamint a férőhelyproblémát új objektumok építésével, illetve régiek újranyitásával igyekszik kezelni. Az államtitkár szerint utóbbira jó példa a martonvásári intézmény, ahol ráadásul a fogvatartottak száz százaléka dolgozni fog külső helyszíneken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.